Bespaar geld aan eventuele reparaties

Gepubliceerd op: 03-02-2023

Elk bedrijf dat gebruik maakt van bedrijfsauto’s weet hoe duur het is om deze te laten repareren. De kosten van een reparatie zijn hoog omdat naast de kosten van de reparatie, de auto’s daarbovenop niet gebruikt kunnen worden voor een bepaalde tijd, wat zorgt voor minder werkzaamheden en dus minder inkomsten.
Dit is natuurlijk erg zonde. Er zou natuurlijk een stuk minder overbodige schade optreden als op de bedrijfsauto’s een achteruitrijcamera zat. Dat zorgt voor beter zicht, een boel extra veiligheid en daardoor een comfortabel gevoel in het verkeer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere weggebruikers. 

Een achteruitrijcamera creëert zicht

Achteruitrijcamera’s zijn bijvoorbeeld erg handig voor vrachtwagens. Vrachtwagens staan bekend om het beperkte zicht voor de chauffeur, dus kan een extra hulpmiddel tijdens het rijden goed van pas komen. Zo hebben we ook frontzicht camera’s die ervoor bedoeld zijn om de dode hoeken van de vrachtwagen toch te kunnen zien. Op deze manier vermijd je de kans op het raken van een fietser of iemand die naast je vrachtwagen loopt. De camera’s zijn ook erg handig voor het inparkeren. Zo laten ze zien wanneer het tijd is om op de rem te trappen zodat je niet tegen een andere auto aanrijdt. Door het extra zicht tijdens het rijden zit je met een rustiger en comfortabeler gevoel achter het stuur. Je hebt in het verkeer meer overzicht en dit maakt jou onderweg een stuk zelfverzekerder. 

belangrijke punten bij een achteruitrijcamera

Als je een achteruitrijcamera kopen wilt, moet je letten op aan aantal dingen, zoals de kijkhoek van je cameralens die invloed heeft op wat je allemaal in beeld kunt brengen. Hoe kleiner de kijkhoek hoe beperkter het oppervlak wat in beeld wordt gebracht. Ook is het lenstype erg belangrijk. Zo geeft een CCD lens een scherper beeld, maar is een CMOS lens goedkoper. Er moet ook rekening gehouden worden met het nachtzicht en de water- en stofdichtheid. Voor goed zicht s nachts zijn sommige camera’s uitgerust met een infrarood lens, waardoor het beeld in zwart wit wordt afgebeeld. De water- en stofdichtheid zijn ook belangrijk voor de levensduur van de camera’s. Alle camera’s zijn stofdicht maar er zit vaak een verschil in de waterdichtheid. 

Installeer een camera systeem zelf

Het monteren van een achteruitrijcamera systeem is redelijk eenvoudig en dit kun je daarom gemakkelijk zelf thuis in eigen handen nemen. Door zelf de achteruitrijcamera te monteren bespaar je ook nog eens een hoop geld op eventuele installatiekosten, wat fijn is omdat je dit geld voor andere dingen kunt gebruiken. Bovendien zijn er genoeg video’s over het zelf inbouwen van allerlei achteruitrijcamera’s, waaronder bijvoorbeeld een draadloze  achteruitrijcamera, waardoor je geld bespaart op een eventuele montage. Zo kun je het eenvoudig en snel zelf doen zodat je snel weer veilig op de weg kunt rijden en kunt inparkeren met wat extra hulp.