De voordelen van zakelijk leasen

Gepubliceerd op: 05-12-2022

Het leasen van een auto wordt steeds populairder. Niet alleen particulier, maar ook zakelijk komt het steeds vaker voor dat mensen een lease auto krijgen van het werk. Met een lease auto betaal je niet in één keer het volledige bedrag van de auto, maar wordt dit in delen betaald. Per maand betaalt jouw bedrijf een vast bedrag. Een full operational lease zakelijk is de meest gekozen vorm van zakelijk leasen. hierbij hoef je enkel te bepalen hoeveel kilometers er gereden moeten worden en welk model auto jij wilt hebben. In deze tekst gaan wij dieper in op de voordelen van het zakelijk leasen elektrische auto.

Niet in één keer het volledige bedrag betalen

Het grootste voordeel van leasen is dat je niet in één keer het volledige bedrag van de auto hoeft te betalen. Auto’s kosten veel geld en als jij meerdere auto’s moet kopen, zodat jouw werknemers hier in kunnen gaan rijden, dan kost dit klauwen met geld. Niet iedereen kan dit geld zomaar ophoesten. Met een lease auto betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag staat voor de volledige tijd dat jij least vast en wordt niet zomaar verhoogd. Hierdoor hoef je niet in één keer duizenden tot honderdduizenden euro’s te betalen voor alle zakelijke auto’s. Met een vast bedrag per maand kun jij jouw werknemers laten rijden in auto’s van de zaak.

Geen dure rekeningen bij schade

Wanneer er onverhoopt schade aan de auto wordt gebracht dan kost dit bij een gekochte auto vaak aardig wat geld. Je kunt wel verzekerd zijn, maar dit wordt niet altijd betaald. Bij onverwachte schade of problemen met de auto ben je daardoor al snel erg veel geld kwijt aan het laten repareren en de garagekosten. Bij het zakelijk leasen heb je hier geen last van. Verplichte beurten en schadekosten worden namelijk vergoed. De auto is immers officieel nog van de maatschappij die de auto aan jou least. Je hoeft dit bedrag dus niet zelf te betalen. Dit doet de maatschappij. Je hoeft je bij het leasen dus geen zorgen te maken over mogelijke schade of problemen met de auto.

Enkel de benzine betalen

Op het maandelijkse bedrag na hoef je bij het leasen van een auto enkel de benzine te betalen. Dit maakt het leasen zo gemakkelijk. Wanneer er iets mis is met de auto, zoals een kapot onderdeel, dan hoef jij dit ook niet te betalen. Naast de schade worden beurten aan de auto namelijk ook betaalt door de leasemaatschappij. Voor het leasen betaal je dus echt alleen het vaste bedrag per maand en de benzine die in de auto wordt gestopt. Bij elektrische auto’s is dit weer anders. Deze laad je natuurlijk op met een laadpaal. Dit is dan ook het enige wat je extra hoeft te betalen. 

Duurzaam rijden hoeft niet duur te zijn

Elektrische auto’s zijn over het algemeen duurder dan auto’s die op benzine rijden. Wel willen steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden. Door een auto te leasen kun je dit sneller betalen, omdat het dan niet om één groot bedrag gaat dat moet worden betaald.